Som uppfödare är min tanke att de blivande valparna ska ha så goda förutsättningar som möjligt. Det är en självklarhet att avla på friska och mentalt bra hundar som ska fungera i samhället.

Andrummets kennel eftersträvar att få fram friska, välmående valpar som vi hoppas får arbetsintresse och kapacitet samt hålla en god exteriör. Arbetsintresse och kapacitet innebär för oss att hunden ska fungera socialt, kunna vara lugn, samlad, intresserad, arbetsvillig och ha intresse inom en eller flera aktiviteter. Men givetvis är det ni som valpköpare som bygger vidare på den grund vi hoppas kunna lägga.

Andrummets kennel säljer valpar företrädelsevis till dig som är ute efter att aktivera/sysselsätta din kommande hund inom exempelvis apportering, jakt, lydnad, agility eller någon annan arbetsform.
Fri förbehållningsrätt gäller alltid vid försäljning av våra valpar.


Vi godtar ingen avbetalning på valpköpet

Jag ser helst att jag kan träffa blivande valpköpare innan valparna är födda. Ibland kan det vara lite svårt pga avståndet mellan oss, men då löser vi det på annat sätt. Därefter återk0opplar jag till er när det är dags för, eller att parningen skett. Därefter uppdaterar jag er efter att valparna är födda och hurvida det blivit någon valp som eventuellt kan komma att bli en familjemedlem hos er. Mycket beroende på era önskemål och vad som fötts i valplådan.

Sedan följer en tid då vi noterar alla valpars vikter, öppning av ögon mm individuellt. De första 4 veckorna tillhör tiken och valparna helt, inga besök tas emot utan det ska vara lugn och ro i valplådan. Dessutom minimerar vi smittorisken på detta sätt. Efter deras fjärde vecka börjar nya äventyr då vi börjar låta vänner och valpintresserade komma på besök. Runt 3 veckors ålder vill vi ha en handpenning från er. Det är en garanti för oss båda, en valp i valplådan är er och jag ser er som blivande valpägare. Runt 6-7 veckors ålder väljer vi ut den valp som passer er och er familj bäst. Där utgår jag från det ni sagt att ni vill göra med er valp och ett valptest som görs under den här tiden. Allt för att rätt valp hamnar i rätt familj. Givetvis är det alltid svårt att avgöra vilken valp som passar bäst, men vi gör vad vi kan för att försöka ge valpen och den nya familjen de bästa förutsättningarna som möjligt.

 

Valpen levereras enligt SKK's regler, tidigast vid 8 veckors ålder. Då har de gått igenom veterinärbesiktning, blivit avmaskade, id-märkta/chipade och vaccinerade.

 

Vid leveransen får ni med er

- registreringsbevis från SKK
- Köpeavtal
- Dolda fel-försäkring
- veterinärintyg från besiktningen av valpen
- kennelns egna info, tips- och råd sammanställning
- foder som valpen är van vid
- filt/fäll och någon leksak som som valpen haft med sig genom sina första 8 veckor hos oss.

 

Det vi vill att du som valpköpare åtar dig att göra...

För att kunna utvärdera avelsarbetet i kenneln behöver du som valpköpare genomföra/delta på
- höft- och armbågsröntgen på er nya livskamrat då den är mellan 12 - 18 månader.

- Ögonlyser er hund runt 3 års ålder och 8 års ålder.

- MH-beskrivning eller BPH-beskriver er hund då han/hon är mellan 12-18 månader.
Kenneln kommer försöka att anordna en MH- / BPH-beskrivning där vi hoppas att alla valpar deltar, men om det inte skulle fungera så finns givetvis möjligheten att du/ni själva bokar en MH-tid på en brukshundsklubb i er närhet.

- minst en officiell utställning när hon/han vuxit till sig och åtminstone blivit runt 1-3 år.
Givetvis får ni ställa ut mer, vi är bara glada om ni aktiverar och engagerar er i hund.

- Tränar i någon form av aktivitet. Jakt-, lydnad-, bruks- eller någon annan träning.

- Deltar på någon av våra framtida kennelträffar där vi planerar in olika aktiviteter. Här har ni en möjlighet att känna på sådant som ni tidigare inte tränat eller få respons inom det ni redan aktiverar er hund med. Träffa likasinnade och träffa de andra valparna i kullen.

Vi ser fram emot att både lära känna er och er nya familjemedlem och vill inte tappa kontakten. Ni ska även känna er välkomna att ringa för att fråga om något eller berätta vad som händer.

Skulle ni av någon anledning inte kunna ha kvar er valp som kommer från oss, så vill vi att ni berättar det för oss så kan vi hjälpas åt att hitta ett nytt hem åt henne/honom.